Козметикът Алексей Парамонов разказа какви опасности крие солариумът как правилно да

...
Козметикът Алексей Парамонов разказа какви опасности крие солариумът как правилно да
Коментари Харесай

Внимавайте! Солариумът крие опасни рискове за здравето

Козметикът Алексей Парамонов описа какви рискове крие солариумът как вярно да се употребява.

Според лекаря интензивността на ултравиолетовото излъчване в солариума е 100 пъти по-висока от тази на слънцето и по тази причина солариумът е 100 пъти по-опасен от слънчевия тен .

Например, лекарят изясни, че солариумът предизвиква стареене на кожата и рак, загуба на зрението или замъгляване на очната леща . За хората под 30 години солариумът удвоява риска от меланом.

Нещо повече, " ултравиолетовата светлина унищожава молекулите на колагена и еластина, които придават разтегливост на кожата ". Тя прави кожата отпусната и по-малко стегната, което води до появяването на дълбоки бръчки, назолабиални гънки, гравитационна птоза, торбички на очите вид " марионетка " и други

Според кожния лекар хроничното излагане на ултравиолетова светлина предизвиква фотоувреждане и води до фотостареене.

Най-опасен е фактът, че излагането на ултравиолетови лъчи може да докара до развиването на кожни тумори . Лекарят предлага годишен обзор при експерт и проучване на всички формирания с размер пет милиметра или повече.

Ако обаче желаете да ходите на солариум във всеки случай, би трябвало най-малко да подготвите кожата си вярно. В началото би трябвало да се подлагате за кратки интервали от 5-7 минути и последователно да се усилват. Кожата би трябвало да е суха и е по-добре да се прави загар заран, а от 12 до 16 часа да се заобикалят процедурите със солариум.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР